Home > IT, Linux > Utilizarea Terminal-ului in Linux (copierea fisierelor)

Utilizarea Terminal-ului in Linux (copierea fisierelor)

Copierea fișierelor din terminal se realizează prin comanda cp. Acesteia i se adaugă ca parametri numele fișierului original și numele directorului țintă. Dacă se dorește copierea sub un alt nume, se va scrie ca destinație numele directorului urmat de noul nume al fișierului. De exemplu, pentru copierea fișierului mesaj.txt din directorul curent (Home) în directorul Home/Downloads cu numele nou mesajnou.txt se va folosi comanda cp mesaj.txt Downloads/mesajnou.txt:

01

Dacă se dorește copierea fișierului în directorul Downloads sub același nume, se va folosi comanda cp mesaj.txt Downloads:

02

Pentru a vizualiza fișierele cu extensia txt din directorul Downloads vom utiliza două comenzi prezentate în articolele trecute (schimbarea directoarelor și afișarea fișiere/directoare) și anume: cd Downloads și ls *.txt. În directorul Downloads sunt cele două fișiere copiate prin cele două metode: mesajnou.txt și mesaj.txt:

03

Advertisements
Categories: IT, Linux Tags: , , , , ,
  1. Alexandra
    2012/10/28 at 10:40 am

    comanda cp functioneaza numai pt fisiere? incerc sa fac o copie a unui director dintr-un director in altul ( folosind comanda cp copie Downloads, unde copie este directorul gol pe care incerc sa-l copiez in directorul Downloads, sub acelasi nume) si imi afiseaza mesajul: cp: omitting directory `copie’. Ce inseamna asta si ce trebuie sa fac?

  2. 2012/10/28 at 12:36 pm

    Pentru a copia un subdirector dintr-un director in altul, trebuie adaugat parametrul “-r”. De exemplu, “cp -r /home/stefan/Pictures /home/stefan/Desktop” copie directorul “Pictures” in directorul “Desktop”.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: