Home > IT, Linux > Stergerea unui utilizator in Ubuntu

Stergerea unui utilizator in Ubuntu

Când se instalează Ubuntu este necesar a se crea un cont de utilizator. Din contul de utilizator iniţial se pot crea conturi pentru toți ceilalți utilizatori, fiecare având fișierele personale stocate în dosarul Home. Clasificarea utilizatorilor este următoarea:

– contul inițial creat la instalare;
– contul de root care deține toate privilegiile;
– toți ceilalți utilizatori normali ce sunt adăugați după instalare.

După ce am arătat cum se poate crea un nou utilizator într-un articol precedent, voi descrie în articolul de astăzi cum se poate elimina un utilizator. Ne vom deconecta de pe contul ce se dorește a fi eliminat (dacă suntem conectați) și ne vom conecta pe un cont cu drepturi de administrare a utilizatorilor. Apoi vom accesa din meniul System – Administration comanda Users and Groups:

01

Apoi se va alege din listă utilizatorul ce se dorește a fi eliminat – stefan, apoi se va selecta butonul Delete:

02

Va trebui să confirmăm comanda autentificându-ne cu parola utilizatorului cu drept de administrare – newuser:

03

Vom putea să păstrăm fișierele respectivului utilizator selectând butonul Keep files. Eu am salvat toate fișierele înainte și voi selecta butonul Delete Files care va elimina fișierele utilizatorului stefan:

04

Categories: IT, Linux Tags: , , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: