Home > IT, Linux > Capturarea de imagini de pe o camera web in Linux

Capturarea de imagini de pe o camera web in Linux

Prezint în articolul de astăzi posibilitatea de capturare de imagini de pe o cameră web. Voi demonstra posibilitatea de realizare a acestui lucru din Ubuntu 10.04. Se accesează Ubuntu Software Center din meniul Application:

01

Apoi se caută cuvântul cheie webcam, iar dintre rezultate se alege aplicația care satisface cele dorite. Se poate vedea că aplicația Cheese permite Take photos and videos with yuor webcam, with fun graphical effects, ceea ce înseamnă că oferă posibilitatea de a captura imagini și filme prin intermediul camerei web, permițând totodată și aplicarea pe acestea de efecte comice:

02

Se va purcede la instalarea aplicației Cheese:

03

După ce se finalizează instalarea, aplicația poate fi accesată din mediul Applications – Sound & Video – Cheese Webcam Booth:

04

Aplicația detectează dacă există conectată o cameră web…:

05

Aplicația afișează în timp real ceea ce “vede” camera web. Setările pentru webcam sunt accesibile din meniul aplicației Cheese – Edit – Preferences:

06

Opțiunile disponibile sunt: selectarea camerei web folosite și a rezoluției imaginilor captate, ajustarea nivelului de luminozitate, contrast, saturație, culoare, ș.a:

07

Modurile de captură sunt selectabile din partea stânga-jos a ferestrei principale. Acestea sunt: captură imagine, captură film, capturare imagini repetate. Pentru declanșarea capturii (foto sau video) se folosește butonul Take a Photo/Start Recording/Take multiple Photos. Se pot aplica o serie de efecte comice selectându-le dintr-o fereastră ce se deschide din butonul Effects.

Whitney Houston – I Will Always Love YouCheese

Advertisements
Categories: IT, Linux Tags: , , , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: