Home > IT, Utilizare > Realizarea cartilor de vizita cu aplicatia gratuita Inkscape

Realizarea cartilor de vizita cu aplicatia gratuita Inkscape

Faţă de aplicaţiile Photoshop şi Corel Draw care au preţuri de sute de euro, există aplicaţiile gratuite GIMP şi Inkscape. Prezint în articolul de faţă modalitatea de realizare a cărţilor de vizită cu ajutorul aplicaţiei Inkscape. Am mai scris câteva articole modalitatea de instalare a acestuia sub Windowsaici şi sub Linux – aici, respectiv utilizarea lui – aici. Se va deschide Inkscape şi se va desena un dreptunghi (scurtătura R). Apoi se va alege ca unitate de măsură cm:

01

Se va alege dimensiunea cărţii de vizită W = 9.000 şi H = 5.000 cm. Se va alege apoi din meniul Object comanda Fill and Stroke (scurtătura Shift+Ctrl+F):

02

Se va alege apoi din fereastra Fill and Stroke tipul de umplere al dreptunghiului selectat. Eu am ales un gradient liniar orizontal:

03

Se vor scrie apoi textele dorite. Activarea modului de scriere se realizează prin scurtătura T:

04

Se vor selecta toate obiectele ce compun cartea de vizită – în exemplul de faţă este vorba de un dreptunghi şi un text. Apoi se alege comanda Group (scurtătura Ctrl+G) din meniul Object:

05

Odată grupate, entităţile vor deveni un singur obiect, pe care îl vom clona de 9 ori până se obţin 10 cărţi de vizită identice prin aplicarea comenzii Duplicate (scurtătura Ctrl+D) din meniul Edit:

06

Apoi se va alege comanda Rows and Columns… din meniul Object pentru ordonarea celor 10 cărţi de vizită:

07

Se va alege din fereastra Rows and Columns deschisă numărul de rânduri şi coloane pe care se doreşte a se face alinierea. Pentru exemplul de faţă am ales 5 rânduri (Rows) şi 2 coloane (Columns). Se poate alege şi spaţiul dintre entităţile aliniate, 15.0 în exemplul de faţă (Set spacing):

08

După ce au fost realizate aceste ultime setări, se poate salva fişierul sau se poate tipări direct prin comanda Print (scurtătura Ctrl+P) din meniul File:

09

Cartea de vizită poate fi realizată mult mai complex, utilizându-se imagini, texte cu diferite culori etc.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: